A folyamatos leárazások és akciók mellett egyre nagyobb teret nyernek maguknak a havidíjért cserébe több tucat estenként több száz játékot korlátlanul nyúzható előfizetői csomagok. Szinte már minden nagyobb kiadónak van, vagy hamarosan elindul ez a szolgáltatása, így erősen kérdésessé válik az a modell, hogy meg kell venni drága pénzér a játékot.

Az EA Origin Access szolgáltatása rögtön a Basic vagyis az alap előfizetésre aprópénzért 199 játékot kínál, köztük sok népszerű és friss címmel. Ilyen például a Dice népszerű lövöldéje a Battlefield V és a Battlefield 1. Az utóbbi annyira már nem friss, de azért még sokakat vonz így is. Illetve a Star Wars világában játszódó Battlefront mind két része is a csomag részét képezi. Személy szerint én nem fizettem elő még a nagyobb csomagjukra, a Premier-re, hiszen nem látom túlzott értelmét, idővel úgy is minden átkerül az olcsóbbikba. Így feleslegesnek tartom a többszörös árat kifizetni, csak azért mert nem tudnék várni fél évet vagy egyet. Ami nekem még érdekes a kínálatból az az Anthem, de megvárom, amíg a BF példájára átkerül az olcsóbbik csomagba, addig elég volt belőle a 10 órás Trial verzió.

A Ubisoft nem régen jelentette be, hogy elindítja a saját kis játék előfizetés szolgáltatását a uPlay+-t. Nagyjából elmondható, hogy a kínálatuk korrekt lesz és itt a teljes tartalmat meg kapjuk a pénzünkért. A DLC-ket is és az adott játékokhoz tartozó minden tartalmat. Ezt az EA nem adja olyan bőkezűen a csomagjában. Az árazása meg hasonlónak ígérkezik a narancssárga riválishoz mérten. Itt is benne foglaltatik majd sok nagy cím is, például az Assassin’s Creed valamennyi része, ami sokak számára lehet csábító. Vagy amit én várok még az Anno sorozat. De persze ezt sem venném meg teljes áron azért, hogy pár hétig elszórakozzak vele. Azonban sokkal csábítóbb az ajánlat az ár töredékéért, úgy is csak korlátozott ideig kell aztán továbbállok. Ráadásként aki most feliratkozik az előzetesre, az szeptemberben ingyen játszat a teljes a csomagban foglalt kínálattal. Érdemes kipróbálni.

A MS csomagja annyiban érdekesebb, mint a többi, hogy nem csak a saját felhozatalát kínálja, hanem mindent akikkel szerződésben áll. Tehát egy sokkal színesebb és szerteágazóbb csomagot kap a pénzéért a játszani vágyó.

Személy szerint én sokallok minden játékért fizetni külön, tehát megvenni azokat. Úgy sem játszok velük hosszútávon és persze meg is unhatóak hamar. Azonban így előfizetve barátságos áron minden hónapban vagy 2-3 havonta más-más szolgáltatásra lehet előfizetni. Így gyakorlatilag mindig van új tartalom és még nem is kell egyetlen címre kiperkálni annyit, amiből egész évben van aktív előfizetése az embernek, hol az egyik, hol a másik kiadónál.

A bejegyzés a teljesség igénye nélkül íródott, mintegy bemutatva az álláspontomat a játék előfizetéseket illetően. Nem törekedtem arra sem, hogy egyenlően mutassam be az egyes kiadók csomagjait, sem pedig az apróbb részeltekkel sem foglalkoztam. Mintegy kiragadva néhány címet a kínálatból, ami számomra érdekesebb.

A borítókép illusztráció.