Ha fognám a barátnőmet és szólnánk pár ismerősnek és ők is hoznák a haverokat és párjukat majd elkezdenénk a testiség örömeinek hódolni Budapest utcáin nagy valószínűséggel előállítanának minket csoportosan elkövetett közszemérem-sértés vádjával.

Ugyan ezt meg teheti legálisan az a pár, több száz, hanem ezer “barátjával” közösen, akik nem hagyományos kapcsolatban élnek. Az elfogadott és “normális” viselkedés, hogy ők fényes nappal orgiát rendeznek ország világ szeme láttára. Nekünk pedig meg kell ezt engedni, mert ha nem tesszük meg akkor azzal vádolnak bennünket, hogy diszkrimináljuk őket és sérülnek a szabadság- és személyiségi jogaik.

Teljesen érthető számomra, hogy miért vált ki ez sokakból felháborodást. Normál esetben két ember intim kapcsolata és annak részletei csak rájuk tartoznak. Két emberre. Igen, és itt szándékosan írok két embert nem pedig férfit és nőt. Elfogadom és elismerem, hogy vannak olyan emberek, akik a saját nemük iránt vonzódnak. Ezzel minden rendben is van, egész addig amíg normális emberek módjára képesek ezt otthon vagy bármely más nem nyilvános helyen kettesben vagy sokad magukkal, de semmiképpen nem az utcán megélni.

Azon pedig egyáltalán nem kell meglepődni, hogy miért vált ki ellenszenvet az egész esemény a többi emberből. Akik felvonulnak, ezzel szeretnék megmutatni a világnak, hogy ők is itt vannak, másképp élnek és másképp szeretik egymást. Pontosabban, ugyan úgy szeretik egymást, mint két különböző nemű egyén. Ezzel nem is lenne gondja szerintem senkinek sem már. Mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar az élettől és hogyan akarja azt. Ha ő saját neme iránt érez vonzalmat, akkor tegye megteheti.

Nyugodtan sétáljanak kézen fogva az utcán, menjenek együtt moziba és vacsorázni. Bújjanak közel egymáshoz egy hűvös estén a Balaton parton miközben a napnyugtában gyönyörködnek. Ez mind rendben van. Ezt bárki megteszi és szerintem semmi kivetnivaló nincsen ebben. De ha már intimebbre fordul a dolog, akkor menjenek zárt térbe, ahol nem nyilvánosan szerethetik egymást.

Semmi szükség nincsen rá, hogy folyamatosan ezzel hecceljék a körülöttük lévő embereket, hogy ők egy azonos nemű pár. Ha nem feszítenék túl a dolgot igazából az emberek többsége nem is foglalkozna velük. Elfogadnák őket úgy ahogy vannak és békében, élhetnénk mind együtt, anélkül, hogy bárki hátrányosan megkülönböztetne vagy megítélne bárkit.