A Google sokak nagy örömére új funkciót tett elérhetővé a navigációs szolgáltatásában Magyarországon is. Mostantól a térképen megjelennek a traffipaxok.

Mindenki örül, hurrá, a gonosz és rossz, alattomos sebességmérőket már könnyebben észre lehet így venni, hogy csak az előtt a kanyar előtt kelljen lassítani, ahol már mérik az autósok sebességét. Így jóval gyorsabb lehet a forgalom, a menetidő csökken és ki lehet játszani a trafitkat.

Hurrá örül a nép, így nem kell annyira figyelni, sok bírságot meg lehet úszni, nem veszik el a jogsinkat a csúnya rendőrbácsik és rendőrnénik gyorshajtásért.

Aztán akkor lehet száguldozni ész nélkül, mint a vadlovak, árkon bokron keresztül neki a fáknak, másik autóknak, zebrán a gyalogosok közé, le a hídról és bármerre, amerre a szem ellát. Lehet örülni neki, így aki tud majd a szolgáltatásról és a térkép is megbízhatóan, pontosan jelzi, már nem kell figyelni a mumusra, hogy hol leselkedik ránk.

Így legalább mindenkinek megmarad a jogsija, nem kell bírságot fizetni és jóval több embert ütnek el az ész nélkül száguldózok az utakon és jelentősen megnő majd a karambolok és az út szélén a fának hajtó autósok száma is.

Lehet örülni! Hurrá!

De szerintem büntetni kellene, azt ha valaki nyilvánosan közzéteszi, hogy hol mérnek. Értünk dolgoznak, mert az egyszeri emberek nem képesek felmérni a biztonságos közlekedéshez szükséges maximális sebességhatárt. Nem a büntetés a cél, hanem a közlekedés biztonságosabbá tétele, az, hogy kevesebb legyen a baleset és mindenki elérhessen oda ahová indult.