Elmegyünk a szaküzletbe, esetleg valamilyen rendezvény alkalmából vásár van és ott árulnak ásványokat, köveket, kristályokat és veszünk magunknak egyet. Mondván de jó pont erre lehet épp szükség. Sok helyen fel is tüntetik, hogy hatásos lehet fejfájásra, ízületekre, nyugtat vagy épp ellenkezőleg élénkítő hatású. Számtalan problémára vagy felhasználásra lehet találni megfelelőt. Igazából egy-egy ilyen helyen, ahol árulják őket gyakran 100-nál is többféléből áll a kínálat.

Amikor pedig meg van a kiválasztott kő, kifizetjük, hazavisszük és elkezdjük szorongatni a kezünkbe az esti tv műsort nézve és várjuk, hogy működjön.

Igen ám, de ezek nem behangolt kövek. Bírnak a feltüntettet rendellenesség megszüntetéséhez vagy kívánt hatás eléréséhez szükséges energiával. Azonban ezt általánosan teszik. Mit is jelent ez? Azt, hogy az adott energiát leadják a környezetnek, vagy épp felveszik, ha energia elvezetése a cél, lásd földelés. De nem a számunkra leghatékonyabb frekvencián teszik ezt. Ha veszünk egy követ és odaadjuk valakinek, akkor az nem feltétlen fog úgy hatni, mint ugyan az a kő egy másik embernek. Van aki könnyebben, van aki nehezebben képes befogadni ugyan azt a frekvenciájú energiát.

Ilyenkor szükséges a kő a használójához való behangolása. A köveket kétféleképpen lehet, sőt kell is behangolni. Egyik, amikor a követ behangoljuk, hogy nagyobb mennyiségben legyen képes lehívni azt a tulajdonságú energiát, aminek a közvetítésére képes. A másik pedig, hogy ezt olyan rezgéssel tegye, persze azon a tartományon belül, ami az adott kőre jellemző, hogy az azt használó személynek könnyebb legyen befogadnia azt.

Tehát nem az ásványok nem elég hatékonyak vagy nem a megfelelőt választottuk. Csak annyi a probléma, hogy nincsen összehangolva a két fél. A használó és a kristály.