Miként kerüljünk el valamint, anélkül, hogy megégetnénk magunkat, ha az út mentén kétoldalt lángol az erdő?

Bármerre is térjünk ki, a lángok közé hajtunk!

A föld egy oázis az űr sötét fagyos végtelenjében, évek alatt több ezer exobolygót találtunk már, de mind alkalmatlan az általunk ismert éltre.

Tehát egy különleges, ritka helyen élünk! Nem ismerünk még egy ehhez fogható világot, erre az ember tönkreteszi és lelakja azt.

Hogy miért?

Mert a fajunkra mindig is az volt a jellemző, hogy kizsákmányol mindent, amihez csak hozzáfér és sajnos ez alól a saját lakóhelyünk sem kivétel. A népesség csak egy igen kis része képes nagyobb léptékben és távlatokban gondolkodni, de néhány tízezer ember önmagában nem képes változtatni milliárdok gondolkodásán. Lehet szervezni különféle programokat, írni tanulmányokat, de a többséget úgy sem lehet rávenni, hogy önként hajtsák is végre azokat, nem mellesleg a nagy részük még csak felfogni sem képes mi történik a bolygónkkal. Itt ez a cikk és lemerném fogadni hogy a nagy többségnek még a 140 éves távlat is megfoghatatlan és itt még évmilliókat is emlegetnek. Az emeberek többsége csak ha nagy távlatról van szó, akkor is legfeljebb 50 évet tud átlátni, azt is csak nagyvonalakban.

Hogy miért van ez így?

Mert ennél nem sokkal több, ideig él valaki vagy emlékszik.

Szerintem a katasztrófa amúgy nem fog megtörténni, de sokat fog kínlódni az emberiség a klímaváltozás miatt.

Mindezt egy a hvg.hu-n olvasott cikk nyomán futott végig az agyamon, melyet egy ismerősöm osztott meg velem, mivel tudja, hogy miként vélekedek a klímaváltozásról.