Minden ember egy parányi pont csupán a végtelen világban, de hatalmas is egyben. Szíve végtelen, szeretete határtalan. A világ csodálatosságának a felfedezése pedig az apró dolgok értékelésével kezdődik el.

Lehet az egy apró gesztus vagy éppen egy megfagyó buborék, a részletek felett olyan sokan siklanak el észrevétlenül. Ezzel pedig kimarad az életükből a csoda.

Az a csoda, mit akkor kapunk ha nyitott szívvel élünk a világban fel sem mérhető addig, amíg meg nem tapasztaltuk egyszer. Utána pedig már nem is akarunk másképp létezni. Csak készen arra, hogy mások apró szeretetmorzsáival eltelve boldogságot élhessünk meg. Nem a nagy dolgokat kell keresni, hanem a sok aprót. Mint elszórt homokszem, vagy megannyi apró csillag az égen.

Olyan távoliak, mégis látszanak. Nekünk csak apró pontok az égen, pedig ők maguk a világ. Évezredek óta mutatják az utat nekünk. Erőt adnak és bölcsességet.

Van hogy a legkisebb gesztus többet jelent, mint bármekkora áldozat.

Gyakran az apró dolgok felhalmozásával lehet a legtöbbet elérni.

Nem számít milyen kicsi is egy homokszem, ha sok van belőle. Épp ilyen a szeretet is. Nem azt kell nézni, ki mennyit ad nekünk, hanem azt, hogy ezt mennyi ember teszi meg.