Mint penge élén táncolni olyan érzés ez. Folyton egyensúlyozol, nehogy leess, de ha túl erősen maradnál talpon akkor a lábad vágja az éle. Innen nincsen semerre, nem lehet elmenni, csak egy irányba felfelé. Meg kell tanulni elrepülni, súlytalanul, könnyedén.

Folyton kísért téged, próbál visszahívni, már tudod, hogy nem arra kéne menni, de nem tudod, hogy legyél túl rajta. Próbál lehúzni, de már nem ő az úr, nem ő diktál hanem te. Te vagy az aki irányít. Ő már csak egy régi kor letűnőben lévő szellemképe, ami egyre halványodik, ahogy haladsz utadon.

Mind egyre könnyebbé és súlytalanabbá válva, egyre függetlenebbé tőle. Már nincsen hatása rád, csak szeretné ha lenne, ezért próbál megkísérteni, de már különbséget tudsz tenni. Látod, hogy, amit ajánl, az nem jó neked és elhagyod. Nélküle indulsz tovább, így sokkal könnyebb már, nem nehézkedik rád, már nem tart lent. Nem nyom nehéz súlyként lefele, hogy kínok közt lent tartson. Felszabadítva, könnyedén haladsz utadon, megfontoltan, de biztosan.

Változik minden, halad a világ, de már te is mozogsz, nem lesüppedsz már. A küzdelemnek vége van, ő vesztett, elűzték, nincsen már. Magad lehetsz most már, szabad vagy így már.