Olyan híreket találtam, ami talán sokakat megörvendeztet majd. A Samsung évek óta dolgozott egy új típusú grafén akkumulátor kifejlesztésén, amit gyorsabban lehet tölteni és több energiát képes eltárolni. A végeredmény pedig állítólag, az lett, hogy nagyjából a hagyományos, jelenleg használatos lítium-ion akkumulátorokhoz képest ötszörös töltési sebesség és közel másfélszeres kapacitás.

Évek óta a telefonok, tabletek és laptopok legnagyobb gondja az üzemidő volt, amit konnektorhoz “láncolás” nélkül el lehet tölteni vele. De úgy tűnik ez jelentősen hosszabbodni fog most már, illetve az újratöltések sem lesznek olyan idegőrlőek, amikor az ember épp indulna valahova, de a telefon 20%-on van és kéne tölteni de nincsen rá egy óránk. A jó hír, hogy ehhez 10-20 perc is elég lesz a jövőben.

A Samsung pedig twitteren is bejelentette, hogy elkészültek vele.

Nekem pedig a második gondolatom rögtön az volt, hogy vajon a technológia csak kis mértekben bevethető, vagy alkalmazható elektromos autók telepeinél is. Mert ezzel a módszerrel ha felnagyítva is működik, akkor az esetenként több órás autó-töltés nem lenne több egy-egy óránál már. Arról nem is beszélve, hogy a hatótávjuk is jelentősen növekedne. Míg most egy átlagos elektromos autó 300-450 kilométert tud megtenni ez a szám bőven 500-650-re emelkedhetne.