Amikor valamire gondolunk, valamit cselekszünk vagy kimondunk, akkor annak energiát adunk. Ezt már mindenki tudja talán, az elmúlt években sokat lehet róla hallani. De én úgy gondolom, ennél sokkal összetettebb a helyzet.

Akkor is energiát adunk le és veszünk fel, amikor csak szemlélünk valamit, megnézünk egy videót a számítógépen vagy meghallgatunk egy zenét, legyen ez a rádió az autóban vagy a telefon a kezünkben. Felvesszük a szemlélt tartalommal járó rezgéseket. Itt pedig még nincsen vége, nem csak hogy felvesszük és energiát kapunk tőle, de tovább is adjuk azt.

Ezért különösen fontos, hogy milyen cselekvésekben veszünk részt, mit nézünk este a tv-ben, mit böngészünk az interneten, vagy épp milyen beszélgetést hallgatunk végig, még ha csak passzív hallgatóságként is.

Ezektől mind, mind befolyásoló energiákat, rezgéseket, mintákat kapunk, melyek nem épp pozitívak időnként. De persze ezek lehetnek jobbító, pozitív, felemelő energiák is. Nem kell mindent borúsan látni a dologgal kapcsolatba. Időnként épp negatív hatásoknak kell érnie minket, ahhoz, hogy rájöjjünk az nem megfelelő a számunkra és másra van szükségünk.

Végső soron pont erről szól az élet. A döntéseink következményének megtapasztalásáról. Mint ahogyan ez is mind, mind a mi döntésünk és az elszenvedett vagy épp kiérdemelt következménye is. Ebből pedig megtanuljuk a leckét. Azonban ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valaki néhány nap után megtanulja. Ez nem ilyen egyszerű. Ugyan azt a hibát akár egy egész életen át is elkövetjük sorba egymás után, nap mint nap, hétről hétre, mire kezdünk ráébredni, ez nem mehet így tovább.

Rájövünk, hogy ez nem jó sem nekünk, sem a környezetünknek. Az energiáinkkal is hatunk egymásra. Ha egy tapasztalattól negatív energiákat veszünk magunkra vagy épp csak a saját rezgésünktől nagyban eltérő energiát, az kibillenti saját energia-háztartásunkat. Az alacsonyabb energiáktól pedig úgy mond meg kell szabadulnunk. Vagy levezetjük és leföldeljük, vagy magasabb rezgésűvé alakítjuk át, de nem maradhat úgy.

De hasonló a helyzet a magasabb energiákkal is. Ha jóval magasabb frekvenciájú energiákat veszünk magunkra, akkor az épp úgy feszültséget és frusztrációt válthat ki belőlünk, hiszen nem vagyunk képesek kezelni azt.

Bármelyikről is legyen szó, az alapjaiban befolyásol minket és a környezetünket is. Másokat is megérint a kibillent egyensúlyunk, amit így vagy úgy, de helyre kell állítanunk.