Ismét egy tweet-el jövök nektek a Dalai Lámától. Igaza van, mint mindig, szavaira érdemes odafigyelni, tanácsait megszívlelni.

Düh és agresszió, avagy a megváltás keresése egyetlen tweet-ben.

A tweet magyarul a fordításomban pedig így szól:

A harag és az agresszió néha védelmezőnek tűnik, mert energiát hordoznak egy adott helyzetben, de el kell ismerni, hogy ez az energia vak. Csendes elme kell, hogy a dolgokat különböző szemszögből és nézőpontból legyünk képesek megvizsgálni.

Most pedig nézzük mit is mond nekünk:

Alapjaiban a düh erejét írja le nekünk. A harag és az agresszió nagy erejű dolgok, a legbelsőbb energiát is képesek mozgósítani. Ezért tűnik oly vonzónak sokak szemében. De vigyázni kell vele, mert elhomályosítja az ítélőképességet. Tisztán gondolkodni csak nyugodt, békés elmével lehet. Hirtelen felindulásból, dühösen hozott döntések nem vezetnek célra. Ilyenkor gyakran csak rombolunk magunk körül, ahelyett, hogy leülnénk átgondolni azt, ami kiváltotta belőlünk. Szerintem nem szabad egyoldalúan, minden mást kizárva vizsgálni semmit. Alapvetően mindennek két fele van. Az a két erő, ami ellentétesen hatva széthúzza a dolgokat. Ezek összehasonlításra pedig csak a fegyelmezett elme képes.