A remény és a hit, akkor értékelődik fel, amikor a legsötétebb a helyzet és látszólag nincsen kilátás a változtatásra. De ha képesek vagyunk bármilyen körülmények között megtartani a hitünket és remélni egy jobb világot magunknak, akkor még nincs elveszve semmi. Ebben tud igazán nagy segítségünkre lenni egy szugilit kristály. Elhozza nekünk a fényt a legsötétebb helyzetekbe is és éjjeli lámpásként vezet a sötétben. Támogatást nyújt, de ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy segédlet az élethez. A változást nekünk kell megtenni, de a szugilit segíteni fog benne.

Mindig kell látni a célt szemünk előtt, nem baj ha nem tudjuk még pontosan, miképpen fog megtörténni, az majd kialakul útközben. De a reménynek ott kell élnie szívünk mélyén, hogy eljön a nap, amikor jobb lesz. Ez pedig rendre el is jön, csak kitartónak és rendíthetetlennek kell lennünk. Megingathatatlan hittel kell ragaszkodnunk ahhoz, amit szeretnénk elérni és akkor biztos célba is érünk.

Amikor a körülmények nem megfelelőek, akkor is mi magunkban létrehozhatjuk a körülmények számunkra megfelelő változatait. Ezek az elképzelt valóságok segítenek átvészelni a nehéz időket. Életben tartják a hitet és táplálják a reményt. Az akaratunkkal pedig tehetünk érte, hogy valóra is válthassuk azt. Még ha ez kacskaringós és hosszadalmas út is, a cél ott vár minket valahol, mert már létrehoztuk korábban, csak épp el kellett jutnunk hozzá.