A minap olvastam egy cikket arról, hogy az ember agyának evolúciójáért három gén működése a felelős és van egy negyedik, de inaktív állapotban van. A cikk szerint ezek a gének 3-4 millió éve jelentek meg az emberi genomban és semmilyen más élőlényben nincsenek jelen csak a csimpánzban, de ott mind inaktív.

Sokan hisznek benne, hogy idegenek látogatják bolygónkat évezredek óta vagy még ennél is régebb óta. Gyorsan fel is röppentek az elméletek, hogy biztos beavatkoztak az ember természetes fejlődésébe és ők módosították a génjeinket, hogy gyorsabban vagy egyáltalán nagyobb legyen az agyunk mérete.

Én személy szerint hiszek benne, hogy nem vagyunk egyedül. Ez olyan teljesen természetes és magától értetődő gondolat nálam, már csak a nagy számok törvénye alapján is. A világűr hatalmas ezermilliárdnyi galaxissal és azokban százmilliárdnyi csillaggal, ezek körül meg bolygókkal, amiből sok lehet alkalmas az általunk ismert élet hordozására is. Tehát nem vagyunk egyedül az biztos. Abban is hiszek, hogy már vannak olyan intelligens nálunk sokkal fejlettebb technológiájú fajok, akik már jártak itt, vagy akár most is itt vannak csak titokban figyelnek minket.

Most jön az a gondolat sokaknál, miért figyelnének, szerintem pont azért, amiért mi emberek is megfigyelünk más állatokat itt a Földön. Kíváncsiak és tanulmányoznak minket. Feltételezésekbe most nem megyek bele inkább, hogy mindezt vajon miért is tehetik és hogyan.

Persze tény, hogy furcsa, hogy mindössze néhány millió év alatt miképpen fejlődtünk ekkorát és hogy minek hatására jött létre ez a géntípus az emberben. Személy szerint nem tartom elképzelhetetlennek, hogy kis mértékben beavatkoztak volna. De ezen az apró genetikai módosításon kívül nem hinném, hogy bármit is tettek volna értünk vagy velünk. Persze nyíltan mutatkozhattak, mert nem érdekelte őket, hogy ki látja meg őket és mit gondol. Na most itt jön egy feltételezés, talán tényleg állatiasnak és primitívnek tekintettek minket ezért nem törődtek vele. Ezekből a korai látogatásokból feljegyzések készültek. Szobrok, falfestmények, vésetek stb… Ezek alapján vannak ma bizonyítékaink az eseteket illetően.

Meg a már említett három gén mellett emlegetnek egy negyediket, ami nem működik vagy inaktív. Most akkor az miért lappang vagy mit csinál. Nem fejt ki hatást, akkor miért van ott? A természet mindig takarékos, semmi felesleget nem csinál, akkor miért van olyan szakasza a genomnak, ami nem működik. Olyanról már hallottam, hogy vannak évmilliók óta szunnyadó gének az emberben vagy több száz millió éve is akár, amik az evolúciós fejlődés során már szükségtelenné váltak, de még bent maradtak a génkészletünkben. De olyanról még nem, hogy kialakul teljesen magától egy gén, csak azért, hogy ott legyen és nincsen semmilyen funkciója. Ez pazarlás, a természet meg nem pazarol.

Ettől a negyedik géntől lett nagyon gyanús nekem a történet. Miért, egyáltalán mit keresne bármit is valamilyen gén az emberben, aminek soha nem volt szerepe. Ez miatt kezdtem el gondolkodni külső behatásról, idegen beavatkozásról. Lehet mégis van valami tervük velünk? Vajon idővel aktiválódik a gén és az ember mentális, értelmi képességei megemelkednek néhány tucat generáció alatt is akár vagy pár száz év leforgása alatt? Ez érdekes kérdés azonban választ nem nagyon kaphatunk rá per pillanat. De a gondolat akkor is nagyon érdekes.

Idegenek alatt viszont kissé tágabban is el lehet gondolkodni. Elképzelhető, hogy nem is mind háromdimenziós hús és vér lények, hanem különféle dimenziók és rétegek lakói. Spirituális síkokon létező vagy éteri lények. Szerintem az emberi szemszögből nézve ők is tekinthetőek idegeneknek és épp úgy származhatnak más bolygókról, mint a hagyományos értelemben vett űrlények.

És itt jön a képbe a naprendszer többi bolygója, ahol vannak értelmes lények. Vagyis energiák, energialények, akik nem szokványos verbális módon és elektronikus csatornákon, hanem más módokon kommunikálnak velünk. Olyan embereken keresztül, akik képesek a spirituális üzenetközvetítésre.

Ezeket csak azért írtam le, mert így máris több értelmet nyer az eredeti felvetésem, hogy vajon idegenek avatkozhattak e be az ember fejlődésébe.

Na tehát a válaszom, akkor igen, beavatkoztak és igen együtt tették szerintem a fizikai és nem fizikai lények. Vannak, akiknek technológiájuk vagy technológiájuk is van, illetve vannak, akik nem használnak az emberi felfogás szerint vett technológiai eszközöket, mert nem fizikai lények.

Illetve még azt szerettem volna elmondani ezzel az egész bejegyzéssel, hogy sajnos mindenki kettéválasztja ezt a szerintem összefonódó témát. Mindenki vagy spiritualizmusról vagy sci-fi be illő idegenekről és UFO-król beszél. Pedig a kettő kéz a kézben jár és amíg szétválasztják őket csak féligazságról lehet beszélni.

Tessék csak kicsit átgondolni logikusan. Az ember spirituális lény, olyan adottságokkal, amik ugyan mindenkinél megvannak, de nem használják őket vagy nem tudatosan, illetve nem gyakorlott módon. Ezek az idegenek is épp úgy képesek erre, őnekik sem csak a technikájuk van az élet pedig sokféle lehet. Nem kell mindenkinek fizikai test.