Szabadságodban áll azt gondolni, amit csak akarsz, gondolataid eredményét azonban megváltoztathatatlan törvény felügyeli.   –  Charles Haanel  –

Bármit megtehetünk, bármik lehetünk, bármilyenek lehetünk, de mindig mindenek meg vannak a következményei. Semmi nem marad következmények nélkül.

Tegyünk bármit, a karma révén úgy is megfizetünk érte előbb vagy utóbb és ha tetteinkért nem viseljük a következményeket jelenlegi életünkben, akkor majd egy következőben fogjuk.

Minden világvallás és nagy filozófia ezt mondja és még egy nagyon szép magyar közmondásosunk is van rá, amely kissé talán közhelyesen hangzik, de ki mint vet úgy arat.

Mindenki a megszületése előtt egy céllal jön le a földre és miután leélte az életét a tettei megítéltetnek és összehasonlíttatnak. Majd ezek alapján eldől menyire élt igazságos jó életet és ezek alapján dönthet következő életéről, hogy még mit kell megtanulnia.

Ezen igazság rendszere szerint működik az egész világunk, mely alól senkinek sincsen kibúvó, de a szenvedés és tetteink következménynek megélésével idővel jobb emberé válik mindenki.