Minden ami történik tökéletes. Minden ami veled történik úgy jó ahogy van. Mindig azt kapjuk, amire a fejlődéshez épp szükségünk van. Semmit nem kapunk meg sem korábban sem később. Mindig mindent a fejeltségi szintünknek megfelelően kapunk az életünkbe. Csak azt láthatjuk meg, csak azt tapasztalhatjuk meg amihez elég nyitottak, toleránsak és megértőek vagyunk.

Ezért van, hogy ha változást szeretnénk az életünkben, akkor előbb magunkban kell megváltoznunk. A környezetünk csak utána fog változni. De valójában a környezetünk csak úgy reagál erre, hogy azt a részét is meglátjuk, ami eddig rejtve volt előttünk. Eddig is ott volt, eddig is úgy volt csak nekünk tűnik úgy, hogy megváltozott, mert eddig rejtve maradt. Mivel mindenki saját magán átszűrve látja csak a világot ezért nagyon fontos a tudati szint amin állunk.

Ennek a szintnek a megváltoztatásával új távlatokba juttathatjuk életünket. Új célokat érhetünk el és egy újabb lépéssel ismét közelebb kerülhetünk a spirituális tökélesedés felé.