Már egy ideje nem írtam a földelésről, erről a nélkülözhetetlen, fontos meditációs formáról. A meditáció szót annyira nem is jó rá mondani, mert a meditáció összpontosítást jelent. Bár ez is egyfajta összpontosítás, mégis sokkal de sokkal több annál. Ez egy komplex spirituális gyakorlat. Ámbár összetett mivoltával ellentétben mégsem lehet rosszul vagy hibásan elvégezni. Legfeljebb kevésbé lesz hatékony, esetleg céltalan, de valamilyen eredménye biztosan lesz, ami semmiképp nem lehet negatív. De egy biztos tanulni fogunk belőle és a következő alkalommal már jobban megy.

Nagymértékben tisztít és energetizál, tisztítja a tudatot és a testet is minden szinten. Elvezet minden feszültséget, stresszt és felesleges energiát, beleértve a negatívakat is. Egy tökéletes nyugalmat és optimális energiaszintet érhetünk el általa, ami jó a testnek, a léleknek és szellem számára egyaránt.

A földelési gyakorlat után egyszerűen az az érzése az embernek, hogy hatalmas terheket vettek le róla. Egyfajta nyugodt, higgadt és egyetemes mindenre kiterjedő elégedettség állapotába kerülhetünk. Az aggodalmak, a feszültség és a szorongás, mind, mind elmúlnak és megújulva, minden negatívitástól mentesen indulhatunk tovább, tehetjük a dolgunkat.

Továbbra is szeretném kiemelni, hogy mindebben hatalmas segítségünkre van a fekete turmalin, másik nevén a sörl.