Már egy ideje terveztem, de fogalmam sem volt miként álljak neki, de tegnap végre elkészült. Készítettem egy fórumot a blog mellé. Itt minden kedves olvasó/látogató hangot adhat véleményének. Elmondhatja, megoszthatja gondolatait a többiekkel. Sajnos azonban még vannak kisebb nagyobb gondjaim a fórum üzemeltetését illetően. Nem olyan egyszerű számomra mint egy blog üzemeltetése. Kevésbé értem a logikai felépítését, de azért most már működik, legalábbis remélem tényleg használható is. Ha valamivel gond van akkor kérlek titeket jelezzétek és megpróbálom kijavítani azt.

Megtekinteni regisztráció nélkül is lehet, írni azonban regisztrált felhasználónak kell lenni. Erre azért van szükség, hogy elejét vegyem a spam-nek és egyéb kéretlen bejegyzéseknek. Így remélhetőleg csak az tesz hozzá a fórum tartalmához, aki ezt építő jelleggel tudja megtenni. Ezért remélem soha nem lesz szükség a moderálásra. A regisztráció egyszerű csak két lépés. Meg kell adni az e-mail címet, egy felhasználónevet és a belépéshez használni kívánt jelszót, valamit ki kell pipálni egy kis jelölőnégyzetet, mellyel a rendszer ellenőrzi, hogy nem egy program vagy, hanem igazi ember szeretne regisztrálni. Ezután következik a második lépés. A megadott e-mailre kapsz egy megerősítő e-mailt. Itt rákattintasz a linkre és már kész is vagy.

Azt hiszem sikerült úgy beállítanom a rendszert, hogy bárki nyithat témákat és írhat bejegyzést bárhová. Persze mindezt regisztráció után.

Azonban van egy kis apropója a dolognak. Az egész felülete sajnos angol. Ami talán kevesebbeteknek okoz ténylegesen problémát, mint tartok tőle. Sajnálatosan nem találtam magyar nyelvel rendelkező fórum kezelő rendszert.

A fórum a forum.pudli.hu címen érhető el. Kellemes időtöltést és jó beszélgetést kívánok mindenkinek.