Semmi sem történik meg magától. Itt nem téged magázlak, hanem arra értem, semmi sem történik meg csak úgy. Mindenért tenni kell, a jó sorsért is és a balsorsért is.

Na tehát ha valamit szeretnénk, akkor nem elég csak akarni, kívánni és elképzelni, ahogy a mese mondja, hanem aktívan tenni is kell érte, különben nem történik meg. Semmit nem kapunk meg azért, ha csak lerajzoljuk vagy sokat gondolunk rá. De ennek ellenére ez is nagyon fontos része a dolognak. De aktívan tenni kell a dolgokért és akkor már működik is a dolog. Minden tett egy gondolattal születik és a gondolat csak akkor válik valóra, ha tettünk is érte eleget. Kaphatunk külső forrásokból segítséget, amik könnyítik a dolgunkat. Lehetnek segítőink, jóakaróink, akik támogatnak és vezetnek utunkon, de a feladatot akkor is nekünk kell elvégezni, mert senki nem fogja megtenni helyettünk.

Ha pedig teszünk is azért, amit el szeretnénk érni, akkor a várt siker és eredmény is meglesz, ellenben ha csak vágyakozunk és nagyon szeretnénk valamit, de semmi mást nem teszünk. Nem a mesékben élünk, hanem a valóságban, ahol nem elég csettinteni, rajzolgatni vagy levelet írni és a fiókba rakni, hogy majd az égből pottyanjon le amit leírtunk.

Ahogy azt Madách Imre is megírta:

“Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”